2013. november 22., péntek

Képek az elmúlt hónapokból

A következő képek az elmúlt hónapokban készültek a fogadó családjaimmal és az itteni Comenius-os találkozón


A Pointe du Raz-nál egy Comenius-os asszisztenssel, az itteni iskolánk igazgatójával és az ő lányával


.Megkóstoltuk a kagylót (a moule-t és a coque-ot)


Concarneau vára előtt (bent a várban helyes sétálóutcák, sok ruhabolt, édesség és szuvenír boltok találhatók)Szeptember végén részt vettünk egy három napos Comenius-os találkozón, ahol olyan diákokkal voltunk együtt, akik szintén több hónapot Bretagne-ban tanulnak, akárcsak mi. 

Magyarokkal is találkoztunk, a képen két székely lánnyal vagyok látható :-)


A magyarokon kívül spanyol, olasz, dán, norvég, cseh, olasz és lengyel diákok is voltak.

Ezen a képen egy táblázat látható, amelybe néhány hasznos kifejezést foglaltunk össze különböző nyelveken.


A magyar csapat


Készítettünk egy plakátot, amibe beleírtuk a közös pontokat az itteni és az otthoni iskolák között, az ezek közötti különbségeket és az itteni oktatással kapcsolatos nehézségeinket.


Egy csoportkép a diákokkal


Én, két olasz és egy spanyol lánnyal


Egy a sok vicces és érdekes feladat közül: mutassunk be egy országot mintha egy fényképen szerepelnénk. Alább India bemutatása látható.
.


A földön talált öt tárgyból kellett egy kompozíciót készítenünk.


Nagyon jól éreztük magunkat ezen a foglalkozáson, ahol hozzánk hasonló diákokkal beszélhettük meg a tapasztalatainkat, a nehézségeinket és az élményeinket, miközben szórakoztató feladatokat csináltunk és sok új barátot szereztünk. :)Perros-Guirec tengerpartja


Az egyik fogadó családommal, a Simon családdal


Lélegzetelállítóan szép homokos tengerpartok vannak szerte Bretagne-ban


Egyszer megkért engem ez a család, hogy készítsek nekik egy magyar vacsorát. Természetesen igent mondtam, úgyhogy az egyik este lángost, pogácsát és csörögét ettünk. :)


A család az asztalnál, és alig várják, hogy megkóstolhassák a magyar ízeket


A következő képen két plakát található: a bal oldalon a Cavalcade látható, ami egy karnevál Scaër-ben és ahol színes jelmezekben énekelve és táncolva vonulnak fel az emberek az utcán és bemutatják az építményeiket, amiket az elmúlt egy-két évben készítettek csapatostul. A jobb oldalon pedig a Vielles Charrues fesztivál plakátja van. Ezen a fesztiválon híres előadók lépnek fel és ez Franciaország egyik legnagyobb zenei fesztiválja. Mindkét esemény Bretagne-ban található.

Én a Cavalcade egyik fejdíszével


Quimper, egy breton nagyváros katedrálisa


Quimper specialitása a porcelán tányérok gyártása, ennek a háznak a falára is ilyen tányérokat raktak ki


Lorient-ban, egy másik breton nagyvárosban az egyik fogadó diákommal, Camille-al

Jégkorcsolyázni is voltunk :)
Meglátogattunk egy tipikus breton tejtermelő farmot

Egy másik családdal még a lovaglást is kipróbáltam. A lovamat pedig Letti-nek hívták.

Ilyen gyönyörű naplementéket látunk nap mint nap. (Igaz, hogy később, mint otthon, mivel itt a nap pár órával később nyugszik le és később is kel fel.)Nagyon jól érezzük magunkat itt, Gourin-ben, Bretagne-ban, rengeteg tapasztalatot és élményt gyűjtünk, sok-sok finom francia, és kifejezetten breton ételt kóstolunk meg, gyönyörű helyeket fedezünk fel és az emberek, akikkel találkozunk mindig nagyon kedvesek és barátságosak! Az itteni osztály- és diáktársainkkal nagyon jól összebatátkoztunk és közben mi is érezzük magunkon, hogy sokat fejlődtünk a francia nyelvből! Személy szerint nekem ez életem eddigi legjobb és legizgalmasabb élménye, hiszen három hónapra már mondhatjuk azt, hogy kint éltünk Franciaországban. :) 


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése