2013. december 2., hétfő

Élményeink


Még a párizsi repülőtéren


Párizs éjszakai látképe a repülőről (még az Eiffel-tornyot is láttuk :) )


Gourin (a város, ahol iskolába járunk) térképe


Az óceán vize elég hideg volt, így fürödni nem tudtunk benne, de azért lábbal belementünk :)


Guidel-Plages-nál az egyik fogadó diákommal, Solène-nel


Chouquette - kis francia sütik, amiknek az alakja kis káposztákra hasonlít, innen származik a neve is (chou= káposzta)


Megkóstoltam a crème brûlée-t is


Meringue, azaz habcsók breton módra (a triskelion breton szimbólum alakjával)


Egy másik tipikus breton étel a crêpe, a francia palacsinta. A képen épp a crêpe sütéssel próbálkozom.


Annyira szépre nem sikerült a crêpem, de ettől függetlenül nagyon finom volt :)


Egy másik alkalommal vicces formákat ábrázoló crêpe-eket sütöttünk


A franciák nem csak édes, hanem sós palacsintát is esznek, persze ebben az esetben a tészta is sós, és sonkát, sajtot, tojást, paradicsomot, vajat és még más dolgokat is raknak rá, majd a kép felső részén látható módon összehajtják.

A rajz órákon készített munkánk, amit négy osztálytársammal készítettünk: A kézösvény


Ketten a fizika és kémia tanárnőnkkel (itt ez a két tantárgy össze van vonva)


Kémiai kísérleteket is szoktunk végezni, a diákok hármas-négyes csoportokban dolgoznak, és leírják a megfigyeléseiket. Itt épp lúgok és savak hatásait hasonlítottuk össze.


A francia órákra a 12-13 éves diákok (4ème) óráira járunk be, mivel a nyelvi szint ott könnyebb és így több nyelvtant van lehetőségünk tanulni. A képen egy nyelvtani fejezet órávázlata látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése